Video

Njoftim
MZHE paraqet për konsultim publik Pakon për Projektligjin për Energjinë Termike

Bazuar në Rregulloren e Punës së Qeverisë së Republikës së Kosovës, Ministria e Zhvillimit Ekonomik paraqet për konsultim publik Projektligjin Për Energjinë Termike: më shumë

Ballina

Banka Botërore mbështetë Kosovën në shtrirjen e internetit në vendet rurale Prishtinë, 26.02.2015- Për t'i hapë rrugën mundësive të zhvillimit në pjesët rurale të Kosovës nevojitet qasja në informata dhe në infrastrukturën komunikuese. Në këtë mënyrë, Banka Botërore dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik të Kosovës zyrtarisht kanë filluar fazën e parë të projektit të mbështetjes teknike të financuar përmes grantit, me titull “Innovative and Green Growth for Rural Areas of Kosovo", që synon sigurimin e një platformë analitike për shtrirjen e infrastrukturës për internet brezgjerë nëpër komunat rurale që aktualisht janë më pak të mbuluara të Kosovës, duke krijuar një platformë të qëndrueshme për rritje inovative dhe të gjelbër. më shumë
Tërmet 3.8 të shkallës Rihter në perëndim të Istogut Prishtinë, 24.02.2015- Duke u bazuar në Rrjetin Sizmik, Shërbimi Gjeologjik i Kosovës (MZHE) dhe Qendrës Sizmike Euro-Mediterane, si dhe në analizën numerike të Divizionit Sizmologjik të Kosovës, më 23.02.2015 në ora 22:04 sipas kohës lokale, vendi ynë është goditur nga një tërmet me magnitudë 3.8 sipas shkallës Rihter, përkatësisht me intensitet IV1/2 ballë të Merkalit.më shumë
Tërmet 4.1 shkallë të Rihter në veri të vendit Prishtinë,06.02.2015- Duke u bazuar në Rrjetin Sizmik, Shërbimi Gjeologjik i Kosovës (MZHE) dhe Qendrës Sizmike Euro-Mediterane, si dhe në analizën numerike të Divizionit Sizmologjik të Kosovës, më 05.02.2015 në ora 22:49:39 sipas kohës lokale, vendi ynë është goditur nga një tërmet me magnitudë 4,1 sipas shkallës Rihter, përkatësisht me intensitet V1/2 ballë të Merkalit.më shumë
Sot u hap Propozimi Financiar për Termocentralin “Kosova e Re” Prishtinë, 03.02.2015 - Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Komisioni për Vlerësimin e Ofertave, në prezencë të Komitetit Drejtues të Projektit (KDP), Këshilltarit të Transaksionit dhe Këshilltarit Strategjik, dhe anëtarëve vëzhgues, ka bërë hapjen e Propozimit Financiar për Fazën I për Termocentralin Kosova e Re, e dorëzuar nga ofertuesi Contour Global me seli në SHBA.më shumë

Fushata pėr Efiēiencėn e Energjisė

Fushata pėr Burime tė Ripėrtėritshme tė Energjisė

INDIKATORËT EKONOMIK

IHD 2013 €258.5 mil. IÇK 2013 1.8% BPV 2013 3.2 % Norma Reale e Rritjes         BPV (Vler.) 2013 €5,155 mil. Remitencat 2013 €620.8 mil. BPV për kokë banori (Vler.) 2013 €2,773 Borxhi Publik (% BPV) 2013 9 % Indikatorët 2012

Agjenda ditore

04.03.2015
Këndi i Bizneseve